Primul pickup construit de gigantul Volkswagen s-a lansat in 2010 si a primit numele de Amarok. Producatorul a lansat acest pickup pentru a concura cu modele ca Toyora Hilux, Nissan Navara, Ford Ranger, Isuzu D-Max, etc, si chiar considera ca modelul lor este peste competitie. Partea haioasa este ca o buna parte din pickupurile de pe piata, sub bazate pe Nissan Navara - Renault Alaskan, Ford Ranger, Mercedes X Class - iar urmatoarea generatie de Amarok se zvoneste ca va imprumuta aceeasi platforma.

Proiectul a fost anuntat chiar din 2005, cand Volkswagen a anuntat ca doreste sa lanseze pe piata o serie de masini de familie de tip pickup, bune si pentru off-road. Prin 2007 a fost depistat primul prototip care era imbracat cu o caroserie de Toyota Hilux, la baza fiind un sasiu construit de Volkwagen. Producatorii au obiceiul sa foloseasca caroseria altei masini pentru a masca modelele ce urmeaza sa apara pe care sa faca teste. In urmatorul an, a aparut primul prototip care era 95% la fel ca versiunea finala. Modelul Amarok s-a lansat in Argentina si a fost folosit ca atractia raliului Dakar din anul 2010.

 

2018 Volkswagen Amarok Dakar : Volkswagen

 

Din punct de vedere al motorizarilor acesta a primit mai multe motorizari in functie de tara in care s-a vandut. Incepand de la 2.0T benzina, pana la 2.0TDI sau 2.0 TDI cu 2 turbine, dar si maretul 3.0TDI V6. Puterea incepea de la aproximativ 120cp, pana undeva peste 270cp. Din punct de vedere al tractiunii, acesta venea in 3 variante: propulsie spate, 4Motion (Integrala) si 4Motion Shiftable (integrala cu posibilitate de decuplare). La nivel de echipare, Volkswagen a oferit clasicele Base, Trendline si Highline cu diferite optiuni in plus fata de echiparea inferioara.

 

Volkswagen Amarok facelift - AutoMarket

 

Amarok a primit si un facelift in cei 11 ani de cariera, primind alte modele de jante, alte faruri si bari, dar si mici diferenta de design la interior.Volkswagen Amarok din 2019 este disponibil pe magazinul nostru la scara 1/18, reprodusa in detaliu de DNA Collectibles si poate fi achiztionat de aici: https://magazinulcolectionarului.ro/volkswagen-amarok-aventura-2019-macheta-auto-scara-1-18-albastru-dna-collectibles . Modelul reprodus ca macheta este in varianta 3.0TDI in versiunea de echipare de mijloc.