• Termeni si conditii

 • Pentru abonamente se completeaza cu Termeni si conditii abonamente: https://magazinulcolectionarului.ro/termeni-si-conditii-abonamente,  

 • Site-ul Magazinulcolectionarului.ro, denumit in continuare "Magazinulcolectionarului.ro ” sau “Vanzator”, este detinut si administrat de societatea SPECIAL DELIVERY SRL., denumit in continuare "SC SPECIAL DELIVERY SRL”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 27357774, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8453/2010, cu capital social in valoare de 1.000 Lei si cu sediul in Str.Papiu Ilarian nr.17, Parter, Sector 3, Bucuresti,Tel. 021 324 76 35; E-mail: [email protected]
  Navigarea pe site-ul Magazinulcolectionarului.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client. 
  Magazinulcolectionarului.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. 
  In caz de divergenta sau neintelegeri intre Magazinulcolectionarului.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii.

  1. Definitii


  Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul Magazinulcolectionarului.ro. 
  Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda in site-ul https://magazinulcolectionarului.ro. 
  Produse si Servicii - orice produs sau serviciu existent in site-ul https://magazinulcolectionarului.ro si care se afla intr-o Comanda lansata in https://magazinulcolectionarului.ro,  care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului. 
  Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.prin lansarea unei comenzi in site-ul mentionat mai sus. 
  Vanzator – societatea SPECIAL DELIVERY SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 27357774, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8453/2010, cu capital social in valoare 1.000 ron si cu sediul in Str.Papiu Ilarian nr.17, Parter, Sector 3, Bucuresti 
  Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si sau  Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii. 
  Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

  1. Drepturile de proprietate Intelectuala


  Adresa de e-mail unde se pot raporta eventualele incalcari a legii drepturilor de autor este: [email protected] Vom raspunde mail-urilor primite la aceasta adresa in termen de 2 zile lucratoare. 
  Continutul site-ului Magazinulcolectionarului.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea SC SPECIAL DELIVERY SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Exemplificam aici toate materialele foto, video, si siglele furnizorilor si/ sau materiale oficiale preluate cu acordul furnizorilor si postate in magazinulcolectionarului.ro. Sub protectia legilor mai sus mentionate intra urmatoarele marci: Hachette Fascicoli, Eaglemoss Collections, Burda Romania, Adevarul Holding, Editura Teocora, Editura National, Convergent Media, Amercom, Norev, Airfix, IXO Models, Autoart, Motorart, Brixies, Cararama, Bruder, Burago, DeAgostini, Die cast Masters, Greenlight, Kyosho, Level, Lego, Lucky die cast, Maisto, Teama, New Ray, Panini, Topps, Minichamps, Paragon, Brekina, Revell, Schuco, Solido, Triple9, Vitesse, Welly, Wsi Models, Content Media, Editura Shik, Editura National, Gorki, Media Service Zawada Publishing, WTI, Signatures Series, Magazine models. Pe aceste considerente este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al SC SPECIAL DELIVERY SRL. 
  SC SPECIAL DELIVERY SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, numai printr-un acord scris in mod expres, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite in scris, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului Magazinulcolectionarului.ro si nici a le gira sau transmite unei alte parti terte fara un accord scris in acest sens din partea Magazinulcolectionarului.ro. 
  Utilizarea pe Magazinulcolectionarului.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Magazinulcolectionarului.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului https://magazinulcolectionarului.ro.

  1. Exonerarea de raspundere


  SC SPECIAL DELIVERY SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mail-urile trimise de la Magazinulcolectionarului.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Magazinulcolectionarului.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SC SPECIAL DELIVERY SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. 
  SC SPECIAL DELIVERY SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul Magazinulcolectionarului.ro, acestea fiind puse la dispozitia SC SPECIAL DELIVERY SRL de catre furnizori. 
  Informatiile incluse pe Magazinulcolectionarului.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa [email protected], pentru a putea fi luate masurile ce se impugn in astfel de cazuri. 
  Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunea comentarii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a Magazinulcolectionarului.ro. 
  Magazinulcolectionarului.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire). 
  Magazinulcolectionarului.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva. 
  Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Magazinulcolectionarului.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.
  Imaginile prezentate in site sunt doar cu titlu de prezentare, produsele pot diferi usor fata de imaginile prezentate. Livrarile produselor prezentate in site se fac in limita stocului disponibil. Ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil

  1. Limita accesului la site


  Utilizatorii site-ului Magazinulcolectionarului.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu Magazinulcolectionarului.ro, nu sunt e-mailuri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Magazinulcolectionarului.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari. 
  In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda Magazinulcolectionarului.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal


  SC SPECIAL DELIVERY SRL este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 35884 din 31.07.2015. Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, data si locul nasterii, datele din actele de stare civila, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, date de geolocalizare/date de trafic - adrese IP, sisteme de operare, tehnica folosita la accesarea site-ului(telefon calculator desktop, laptop, etc.) . 
  Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe Magazinulcolectionarului.ro, va primi comunicari comerciale din partea Magazinulcolectionarului.ro pe e-mail, doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare in acest sens. 
  Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Magazinulcolectionarului.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. 
  Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Magazinulcolectionarului.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori. 
  Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe Magazinulcolectionarului.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor. 
  De asemenea, Magazinulcolectionarului.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, producatorii produselor distribuite in site pt procesul de service-are al produselor,  telemarketing sau alte servicii, asigurători. 
  Datele colectate sunt utilizate si prelucrate de catre SC SPECIAL DELIVERY SRL.
  Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a Magazinulcolectionarului.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre Magazinulcolectionarului.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare. 
  „Anumite informatii ce pot fi date cu caracter personal (prenume, adresa de email, judet) sunt transmise pe o durata limitata de timp catre serviciul partener Opinii de Incredere by TRUSTED.ro, in scopul trimiterii unui mesaj in numele magazinului pentru a gestiona in mod independent opinia clientilor cu privire la magazinul nostrum si certificarea acestora ca fiind reale si corecte. Parerea clientilor va fi publicata pe feedback.trusted.ro. Informatiile sunt sterse automat de catre sistemul serviciului partener dupa ce scopul a fost atins. Feedback.trusted.ro poate folosi terte sisteme pentru trimiterea tehnica a mesajelor, astfel incat sa se asigure ca acestea ajung la clienti.” 
  Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC SPECIAL DELIVERY SRL. 
  Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor. 
  In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catreMagazinulcolectionarului.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate. 
  Magazinulcolectionarului.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon, e-mail, etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare personale, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Magazinulcolectionarului.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

  1. Inregistrarea ca Utilizator


  Pentru crearea unui cont pe site-ul Magazinulcolectionarului.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Magazinulcolectionarului.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

  1. Pretul


  Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site ( Pentru transport pe teritoriul Romaniei costul incepe de la 16 lei, in functie de km efectuati de curier sau greutatea coletului, iar in afara Romaniei oriunde in lume se solicita cotatie de pret in functie de: curier, adresa exacta si greutate colet ). 
  Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului Magazinulcolectionarului.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A

  1. Comenzi si livrare


  Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit, plati suplimentare, etc). 
  Magazinulcolectionarului.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat de catre client, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. 
  Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant al Magazinulcolectionarului.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii. 
  (Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul dvs. de a cumpăra aceste produse nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate). 
  Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi de a renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul care a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei. 
  Magazinulcolectionarului.ro face livrare oriunde in lume. Pentru transport pe teritoriul Romaniei costul incepe de la 16 lei, in functie de km efectuati de curier sau greutatea coletului, iar in afara Romaniei oriunde in lume se solicita cotatie de pret in functie de: curier, adresa exacta si greutate colet. Modalitatile de livrare sunt prin: Fan Courier, GLS sau curieri proprii.
  Magazinulcolectionarului.ro poate refuza o Comanda cu notificare prealabila adresata Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • activitatea Clientului poate produce daune site-ului sau partenerilor site-ului Magazinulcolectionarului.ro ;
  • livrari consecutiv esuate;
  • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

  Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Magazinulcolectionarului.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site. 
  In anumite situatii si pentru motive justificate, Magazinulcolectionarului.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii Magazinulcolectionarului.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii. 
  Contractul se considera incheiat intre Client si Magazinulcolectionarului.ro in momentul primirii de catre Client de la Magazinulcolectionarului.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii. 
  Desi disponibilitatea fiecarui produs este verificata si actualizata zilnic, exista totusi posibilitatea comandarii unui produs care nu se mai afla in stoc sau se afla in stoc si este defect. In acest caz, in momentul preluarii comenzii, veti fi contactat telefonic sau prin e-mail pentru a confirma anularea sau livrarea partiala a comenzii. In situatii speciale (perioade de varf, vacante etc.) pot aparea intarzieri in operatiunile de prelucrare si livrare a comenzilor. Comenzile nu sunt procesate in weekenduri si in perioada sarbatorilor legale. 
  La anumite produse (de ex: autobuzele lumii stars) cantitatea maxima (livrata) este de maxim 2 bucati per client pt fiecare model comandat, in cazul comenzilor multiple facute de acelasi client, chiar folosind conturi multiple, vor fi considerate comenzi frauduloase si ne rezervam dreptul de a anula integral comenzile.

  1. Facturare – plati


  Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. 
  Plata se poate face on-line cu cardul direct in site prin intermediul procesatorului de plati on-line NETOPIA mobilPay, numerar (cash) in showroom, ramburs sau numerar la primirea coletului direct la Curier (Fan Courier, GLS sau curier propriu) sau cu OP in contul SC SPECIAL DELIVERY SRL specificat in formularul de comanda din magazin.

  1. Livrarea


  Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii. 
  Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 3 zile de la data confirmarii telefonice sau prin email a comenzii (exceptie produsele aflate in status "la comanda" sau "precomanda", la care termenul de livrare va fi intre 30 zile si 3 luni) 
  Pentru Clientii din strainatate, pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic, dupa acceptarea costurilor de transport extern, iar livrarea se va face dupa acceptarea explicita a acestui pret.
  Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja plasate. 
  In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Magazinul Colectionarului va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Magazinul Colectionarului va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

  10.1. Conditii de livrare


  La solicitarea Magazinulcolectionarului.ro, a agentului firmei de curierat, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator. 
  In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii. 
  Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. 
  In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda. 
  Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site. 
  Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului. 
  Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Magazinulcolectionarului.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

  10.2. Receptia produselor


  Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexata si factura ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca coletul este deteriorat sau daca prezinta urme de violare a coletului si ca atare pot exista lipsuri la coletul livrat, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare (AWB) sau solicitarea (la curierul care livreaza coletul) si intocmirea unui process verbal de dauna a coletului si impreuna cu agentul sau curierul care livreaza coletul, pentru a putea fi luate in considerare ca si reclamatie la firma de curierat. 
  Prin semnarea bonului de livrare (AWB-ului) Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate, in cazul in care nu sunt trecute observatii sau intocmirea unui process verbal de colet distrus sau desfacut de fata cu agentul care livreaza coletul inainte de primirea coletului.

  1. Campaniile promotionale

  11.1. Codurile promotionale


  Codurile promotionale oferite de Magazinulcolectionarului.ro prin orice promotii sunt valabile exclusiv pentru sectiunea mentionata in e-mailul de transmitere a codului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. De mentionat este faptul ca unele produse sunt incadrate in categoria "Exceptii", produse asupra carora nu se pot aplica coduri promotionale, ci se achizitioneaza la pretul afisat pe site. Codurile promotionale pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii Comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii dupa ce aceasta a fost plasata. 
  Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, pagina de Comanda nu permite utilizarea mai multor coduri in aceeasi Comanda. Pentru eligibilitatea la o promotie nu este luata in calcul valoarea transportului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. Promotiile care au ca obiect gratuitatea sau reducerea costului transportului se aplica pentru fiecare livrare. 
  In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional respectiv exclusiv in scris, printr-un e-mail pe adresa [email protected], care sa contina numarul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului si codul promotional. Acestea se reactiveaza pe o perioada de maxim 30 de zile calendaristice. 
  Atentie! Promotiile pe Magazinulcolectionarului.ro nu se cumuleaza intre ele, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri de fidelitate, coduri promotionale, vouchere cadou, reduceri procentuale de pe site, etc) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. De asemenea, in cazul existentei unor vouchere procentuale, detinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulata conferita de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenta in cadrul unei promotii. Anumite campanii promotionale nu se cumuleaza cu alte reduceri, promotii sau actiuni de fidelizare. Acest lucru este specificat in regulamentul campaniei respective. 
  Magazinulcolectionarului.ro stabileste unilateral sau in colaborare cu anumiti furnizori ai sai regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe Magazinulcolectionarului.ro, acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil.Magazinulcolectionarului.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

  11.2. Intreruperea campaniei promotionale


  In cazul unei campanii promotionale oraganizate de Magazinulcolectionarului.ro, acesta, in calitate de organizator isi rezerva dreptul de a intrerupe Campania promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe site, semnalizare in magazine, etc.). 
  Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

  11.3 Vouchere / cupoane / coduri promotionale

  11.3.1 Prevederi generale


  Voucher = cod promotional, cupon promotional. 
  Fiecare voucher este identificat printr-un cod de voucher si are diverse cerinte pentru a fi valid si aplicabil. Va rugam sa verificati cu atentie toate detaliile si informatiile de pe voucher astfel incat discountul sa va poata fi acordat. 
  Valoarea fiecarui voucher este specificata pe acesta. 
  Taxele de transport si manipulare se aplica oricarui produs achizitionat, indiferent de valoare daca in promotii, regulamente etc nu se prevede altfel. Astfel, daca un voucher impune o anumita valoare minima de achizitie a unor produse, taxele de transport, manipulare etc se aplica de asemenea si acestor produse. Un voucher nu se poate utiliza pentru a plati taxele, tarifele de livrare, manipulare sau alte servicii, cu exceptia cazului in care se convine altfel. 
  Orice articol, indiferent de promotie va avea o valoare minima, Magazinul colectionarului nu poate comercializa produse cu valoare zero. 
  Clientul va achita impozitul la care este obligat prin lege in functie de promotie. 
  Voucherele sunt valabile numai daca sunt folosite pe site-ul www.Magazinulcolectionarului.ro. 
  Voucherele interzise de lege vor fi considerate nule. 
  Voucherele nu sunt destinate revanzarii si nu pot fi convertite in bani. 
  Voucherele nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse. 
  Toate prevederile referitoare la frauda, mentionate pe site-ul www.Magazinulcolectionarului.ro sunt pe deplin aplicabile in ceea ce priveste fraudarea legata de vouchere iar tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

  11.3.2 Conditii de aplicare

  Fiecare voucher va fi limitat astfel incat nu se admit mai multe vouchere de pe o adresa de IP/de pe aceeasi adresa. 
  Orice promotie la care se aplica vouchere de reducere se limiteaza la un singur voucher per persoana fizica sau persoana juridica (identificat ca si client / utilizator / user). 
  Fiecare voucher este limitat la o singura utilizare si are valabilitate pentru o perioada limitata de timp, astfel cum se va mentiona in termeni si conditii aferente, in mailul de oferire a voucherului si in contul de utilizator sectiunea "vouchere”, sau cum se mentioneaza in fiecare promotie/oferta in parte. Magazinul colectionarului isi rezerva dreptul de a modifica sau anula aceste vouchere in orice moment, cu anuntarea prealabila a clientilor. 
  Niciun voucher nu poate fi aplicat altor promotii/oferte cu exceptia celor strict mentionate in oferta respectiva. 
  In cazul in care produsele pentru care a fost acordat voucherul si pentru care clientul s-a calificat la acordarea promotiei nu au fost achizitionate in perioada promotiei, voucherul nu poate fi aplicabil dupa aceasta perioada. Voucherele acordate pentru anumite produse care ulterior sunt anulate/returnate de catre client nu pot fi considerate valide si nu se returneaza contravaloarea acestora catre client, acestea avand efecte numai ca reducere aplicata acelor produse efectiv platite. 
  Voucherul se aplica numai produselor/categoriilor mentionate in mod expres ca fiind eligibile in promotie. Produsele care sunt excluse din promotie sunt comunicate in termeni si conditii sau in anumite regulamente sau oferte speciale in sectiunea "exceptii”. Aceste exceptii includ produse care prin lege nu se pot vinde cu discount. 
  Ofertele promotionale nu se pot cumula in aceeasi comanda. Doar un singur voucher de reducere se poate folosi per comanda. 
  In cazul comenzilor care contin mai multe produse, valoarea voucherului de reducere este alocata fiecarui produs in dependenta de valoarea ponderata a acelui produs din valoarea totala a comenzii, excluzand taxele de transport, manipulare si alte servicii. 
  Orice voucher va fi valabil ca reducere la o singura comanda. Un voucher nu se poate aplica pe o comanda plasata in trecut.

  11.3.3 Anulare, refuz, retur comanda


  In cazul returnarii produselor achizitionate cu voucher, discountul acordat va fi calculate si retinut din valoarea returului, astfel incat va fi returnata aceeasi valoare platita de client si nu mai mult decat aceasta.
  In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin voucher este anulata, respinsa sau returnata integral, clientului i se va returna integral suma platita iar voucherul isi va pierde valabilitatea si nu va putea fi reactivat. 
  In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin voucher si contine mai multe produse este anulata, respinsa sau returnata partial, discountul acordat prin aplicarea voucherului nu poate fi aplicat celorlalte produse ramase in comanda daca valoarea comenzii nu respecta conditiile ofertei/promotiei. Magazinulcolectionarului.ro nu va restitui valoarea alocata din voucher pentru produsele anulate, respinse sau returnate ce fac parte dintr-o comanda cu produse multiple. Clientului i se va restitui suma achitata de acesta pentru produse.

  11.4 Campanii cu produs cadou


  Orice promotie la care se ofera produs cadou se limiteaza la o singura comanda per persoana fizica sau persoana juridica (identificat ca si client / utilizator / user). 
  In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este respinsa sau returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile integrale de retur se pot gasi la punctul 13. Politica de retur.

  1. Politica de retur. Dreptul de retragere

  12.1 Retur - Conditii generale


  Pentru produsele cu vicii ascunse Magazinulcolectionarului.ro ofera posibilitatea de retur in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la primirea coletului. 
  Comenzile cu livrare pe teritoriul Romaniei sunt eligibile pentru retur gratuit. In urma solicitarii primite de la client, Magazinulcolectionarului.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur. 
  In cazul comenzilor cu livrare internationala, costurile de retur cad in sarcina clientului. Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul Comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Depozit SPECIAL DELIVERY SRL., Str.Al.Papiu Ilarian nr.17, Sector 3, Bucuresti, cod postal 031691.


  Ambalajele produselor (cutii de carton, blistere, folii plastic, etc) nu pot face obiectul nici unei cereri de retur, acestea au doar rol de protectie a produsului.

  Pentru comenzile livrate pe teritoriul Romaniei, la primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, Magazinulcolectionarului.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate nu intra in responsabilitatea clientului, acestea urmand a fi asumate de Magazinulcolectionarului.ro. 
  Conditii de returnare a produselor 
  In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu Magazinulcolectionarului.ro). 
  In conformitate cu legea in vigoare, Magazinulcolectionarului.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. 
  In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.


  12.2. Dreptul de retragere


  Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. 


  In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta: 
  Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. 
  Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. 
  Magazinulcolectionarului.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre Magazinulcolectionarului.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract. 
  Magazinulcolectionarului.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut.


  Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

  • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
  • furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  • furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
  • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
  • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • contractele în cazul cărora Clientul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
  • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
  • furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
  • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

  Exercitarea dreptului de retragere


  In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Magazinulcolectionarului.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract.

  Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
  • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
  • pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

   

  • Clientul va informa Magazinulcolectionarului.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs din contul de client.

   

  1. Garantia legala


  Garantia oferita nu afecteaza drepturile consumatorilor prevazute de OG 21/1992, OUG nr. 34/2014 si Legea 449/2003. 
  In conformitate cu dispozitiile Legii Nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Magazinulcolectionarului.ro este raspunzator fata de Client pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate Produsele. In cazul lipsei conformitatii, Clientul are dreptul de a solicita Magazinulcolectionarului.ro in primul rand repararea Produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea Produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare Cumparatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de Cumparator. Magazinulcolectionarului.ro respecta garantia legala de conformitate de 24 de luni de la data cumpararii, pentru produsele de folosinta indelungata. Sunt exceptate de la garantie defectiunile datorate utilizarii incorecte, intretinerii defectuoase, lovirii Produselor, accidentelor, fluctuatiilor tensiunii de alimentare, nerespectarii instructiunilor de utilizare, repararii Produselor, deteriorarii in timpul transportului, deteriorarea ambalajului, etc. Blisterul de plastic cu care sunt protejate machetele este considerat ambalaj, iar deteriorarea acestuia (blisterului de protectie) nu se considera ca si produs defect, ci ambalaj defect sau usor deteriorat. Cu privire la exercitarea dreptului la garantie Clientul va contacta Magazinulcolectionarului.ro la numar de telefon 021 324 76 35 sau prin email la [email protected] 
  Magazinulcolectionarului.ro respectă criteriile de preselecție GPeC și a aderat la standardele TRUSTED.ro.

  1. Furnizorii


  Magazinulcolectionarului.ro are contracte de distributie de carte in format tiparit si electronic, film, dispozitive electronice de lectura, tablete, muzica si jocuri, cu edituri si producatori/importatori ai marcilor prezente in site. Furnizorii garanteaza in privinta detinerii tuturor drepturilor de autor si de difuzare pe teritoriul Romaniei, a calitatii produselor, a autenticitatii marcilor. Magazinulcolectionarului.ro are acceptul legal al furnizorilor sai de a publica pe site pasaje din carti si trailere muzicale/filme si regulamentele jocurilor pe care le vinde.

  1. Forta majora


  Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. 
  Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese. 
  Forta majora va fi probata conform legii.

  1. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila


  Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Magazinulcolectionarului.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. Daca aveti probleme legate de o comanda care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Dl.Nechifor Bogdan la E-mail [email protected] Vom raspunde mailurilor primite in termen de 2 zile lucratoare. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

  1. Frauda


  Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului Magazinulcolectionarului.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. 
  Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor ClientilorMagazinulcolectionarului.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor Magazinulcolectionarului.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

  1. Dispozitii finale


  Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. 
  Actualizat la data de 29.02.2020 
  SPECIAL DELIVERY SRL. – Magazinulcolectionarului.ro.