Conform ordonantei nr. 34/2014, articolul 9, privind regimul juridic al contractelor la distanta:

(1) Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile  pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decât cele prevazute la art. 13 
alin. (3) si la art. 14. 
(2) Fara a aduce atingere art. 10, perioada de retragere mentionata la alin. (1) expira în termen de 14 zile de la:  
a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestari de servicii; 
b) ziua în care consumatorul sau o parte terta, alta decât transportatorul si care este indicata de consumator, intra în posesia fizica a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau: 
(i) în cazul în care consumatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terta, alta decât transportatorul si care este indicata de consumator, intra în posesia fizica a ultimului produs; 
(ii) în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terta, alta decât transportatorul si care este indicata de consumator, intra în posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese; 
(iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodica de produse pe o perioada de timp determinata, ziua în care consumatorul sau o parte terta, alta decât transportatorul si care este indicata de consumator, intra în posesia fizica a primului produs; 
c) în cazul contractelor pentru furnizarea de apa, gaze naturale, energie electrica, atunci când acestea nu prevad vânzarea într-un volum limitat sau cantitate stabilita, de energie termica sau de continuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material, data încheierii contractului. 
(3) Partile contractante îsi îndeplinesc obligatiile contractuale pe parcursul perioadei de retragere conform prevederilor prezentei ordonante de urgenta.


Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cel mult 14 zile calendaristice de la notificare conform articolului 14 din OUG 34/2014.

Magazinulcolectionarului.ro va inapoia contravaloarea comenzii, incluzand costurile de transport aferente livrarii,  in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului, aceasta perioada fiind prelungita doar daca nu a fost receptionat produsul in depozitul nostru sau daca nu s-a facut dovada expedierii coletului de catre client.


Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. 
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (Ex: lipsa componentelor active si/sau pasive, ambalajele si/sau cutia originala ale produsului au fost deteriorate din diverse motive), consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produsului. 

Pentru a beneficia de returul produselor in  14 zile calendaristice, recomandam completarea  formularului de retur aflat in contul clientului sau accesati urmatorul buton (link)  

, cel tarziu in a  14-a zi calendaristica de la data ridicarii/ primirii produsului, sau trimisa notificare de retragere prin orice mijloc dorit de client. Formularul de retur este doar un model si nu este obligatoriu. Formularele completate sau notificarile primite dupa  14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare. 


Returul produselor se poate face prin curierul ales de client  sau venind direct la sediul nostru.