A trecut ceva vreme, cu bune, cu rele, am reusit sa ajungem si la final. E interesant finalul, e si trist ca nu mai stam cu sufletul la gura, nu ne mai entuziasmam cu ce trebuie sa apara. Au cumva farmecul lor colectiile astea dupa care trebuie sa stai sa astepti aparitia, diferit fata de alea unde avem kituri complete sau care au aparut prin alte tari, pentru ca stim deja cum arata la final, le putem lua deodata si ... intelegeti voi. Chiar daca ne-am lovit de situatii nedorite de nimeni, atat din punct de vedere al unei companii in relatia cu clientii, dar mai ales din punctul de vedere a ceea ce ne inconjoara si se intampla in lume. Important e ca, cu ajutorul vostru si al colegilor nostri care nu au lasat balta si au urgentat pe cat posibil in toate situatiile aparute, continuarea colectiei, am ajuns la final, intr-un final.

Asa cum spuneam pe unde am mai interactionat, colectia trebuia initial dupa calculele ideale si planuite de editor la inceput, sa se termine prin mai 2022 +/-, luand in calcul cele intamplate, finalul colectiei a intarziat cu aproximativ 7 luni. Totul e bine, cand se termina cu bine.

Trecem la montajul explicat in scris al ultimului pachet al colectiei ARO 240. Pachetul 30, intregeste in totalitate macheta si o transforma in produsul in miniatura al legendarului ARO 240, imprumutat pentru proiect de un proprietar amabil si la fel de entuziasmat ca noi si voi, de a-si vedea propria masina si modelul in general, transformat in macheta.

Primul numar al pachetul este numarul 126, in acest vom primi a doua parte si ultima, a structurii metalice pe care vom pune prelata si care ii mentine desigur forma. A doua arcada, cea din spate, metalica la randul ei, si bara transversala de pe mijloc, se vor unii cu primele 3 piese de la numarul anterior si vor forma scheletul prelatei. Prindem acest schelet cu 4 suruburi, in spatele benei si deasupra cabinei si terminam cu acest pas. In numarul 127, vine mult asteptata prelata. Poate nu la fel de mult asteptata ca montarea caroseriei, dar cu siguranta una din piesele importante. In prima faza primim doar "o carpa" verde cu gaicile din metal. Observam ca tesatura este fina, gandita sa fie pe cat posibil la scara si nu un oarecare textil la dimensiuni normale. Trecem la numarul 128, unde vom primi primul gemulet al prelatei. Acesta ne va da putin de cap pentru ca rama din interior, cu geamul flexibil si cu rama de la exterior, trebuie sa treaca prin aproximativ 15 suruburi, plus nimeritul gaurelelor deja strapunse prin prelata. Dupa primul gemulet ne dam seama cum functioneaza si trecem la numarul 129, care si el la randul sau ne ofera un astfel de gemulet, procedura fiind aceeasi. Ultimul numar al colectiei, numarul 130, nu este o surpriza, ci un al 3 lea gemulet, prelata avand doua laterale si unul spate. Procedura este aceeasi. Urmeaza acum montajul prelatei si ultima parte a colectiei, insa inainte de asta, asa cum v-am spus pe parcurs, vom demonta cele doua cleme de deasupra stopurilor, pentru ca primim alte doua astfel de cleme, dar diferite. Acestea fiind acum mai lungi, veti intelege de ce imediat. Prelata poate parea ca se monteaza greu, insa, functioneaza pe un anumit principiu si anume tensiunea materialului. In prima faza o veti fixa pe clemele de pe o parte si va cadea, insa trebuie bagata in acele cleme si pe partea opusa, din aproape in aproape de preferat de la colturi. Veti vedea ca materialul se intinde la maxim, poate parea chiar mai mica, dar se intinde cat trebuie, si astfel acele gaici vor sta agatate in cleme. Pe urma, incet, incet bagam si celelalte gaici, pana intra toate. De preferat ar fi ca toate suruburile de la clemele din caroserie sa fie stranse cat de mult se poate, pentru ca clema sa fie cat mai proeminenta si gaica din prelata sa se prinda cat mai mult. Dupa ce ati prins toate clemele, macheta va fi finalizata.

Gata, avem acum macheta ARO 240 in forma completa!

Multumim Eaglemoss pentru o a doua macheta conceputa pentru tara noastra si multumim voua ca ati avut rabdarea si increderea necesara in momentele nedorite, pentru a ajunge la final.

Pana la viitoarele proiecte de acest gen, mai vorbim.

 

 

Fiind ultimul pachet al colectiei, macheta noastra nu mai are alta continuitate si trebuie sa arate la final asa:

 

 

Mai jos aveti montajul pachetului 30 in format video, pe care-l gasiti si pe canalul nostru de Youtube: