Apogeul limuzinelor de lux a fost si va fi Rolls Royce. Cunoscut pentru inceputurile sale din constructia de motoare pentru avioane si vehicule, inca din 1906, devine pe parcurs o companie care produce automobile la cele mai inalte standarde si nivele de calitate. In 1998 este cumparat de Volkswagen, urmand ca in urmatorii ani sa fie achizitionat de BMW pentru a incepe productia de modele noi in 2003.
Car photo gallery: Rolls-Royce Phantom VI
Intre 1990 si 2003 a fost o pauza totala si chiar daca in 1990 existau deja masini moderne, Rolls Royce inca producea acelasi model din 1968. Modelul modern cel care nu prea si-a schimbat forma in mare parte din 2003, a fost un pas inainte cu ani lumina fata de generatia precedenta, fabricata peste 30 de ani. Nici modelul modern nu se lasa mai prejos, fiind in productie din 2003, deci aproape 20 de ani. In prezent, pe piata este a VIII a generatie, care poate fi vazut ca un facelift ca aspect, dar desigur duce luxul si tehnologia la standardele de dupa 2015. Pe langa dimensiunile generoase ale masinilor care iti ofera un confort absolut oriunde ai sta in masina, dar mai ales in spate, pentru ca in esenta este o masina care trebuie "soferata" in timp ce cel cu posibilitati financiare foarte mari sta in spate, Rolls Royce vine si cu motoarele consacrate de peste 6.0 litri. Cel mai nou si mai cunoscut, este cel de 6.75 litri cu aranjament V8, acesta este folosit inca de la modelul din 1979. Modelul modern are aceeasi cilindree, insa acum sunt 12 cilindri tot in V aranjate. De transmisie se ocupa desigur o cutie automata, lejera, pe care nici n-o simti ca schimba asa cum trebuie sa fie intr-o masina de un asemenea nivel. Primele generatii au avut 6 viteze, in timp ce variantele mai noi au 8 viteze. Un alt artificiu vizual, chiar daca nu mai este exclusivist in gama asta de lux, este coloritul bitonal.
2003 Rolls-Royce Phantom VII 6.75 i V12 48V (460 Hp) | Technical specs, data, fuel consumption, Dimensions
Rolls Royce Phantom este denumirea pe care o rostesti cand vorbesti despre lux la superlativ si cele mai mari autovehicule de pe piata. Se remarca prin forma sa masiva, usile care se deschid invers, denumite coach doors sau suicide doors, interiorul plin cu lemn si piele de cea mai buna calitate si confortul de a sta in blana sau plusul de pe jos. Rolls Royce mai este cunoscut si pentru plafonul special care integreaza cateva sute, daca nu mii de leduri imitand un cer instelat.
Rolls Royce Phantom LWB noir intérieur / Rolls Royce / Photos GT / Les plus belles photos de GT et de Classic. / Accueil V12 GT - V12 GT - L'émotion automobile
In lumea machetelor, Kyosho este unul dintre producatorii premium care se ocupa de replicarea modelelor originale in cel mai mic detaliu, cu cele mai finute moduri de a interactiona cu macheta si acesta a reprodus ambele modele la scara 1/18. Astfel, pe stocul nostru gasiti Rolls Royce Phantom VI 1968-1990 si Phantom VII 2003-2017. Ca puncte cheie ale machetelor, vorbim despre: 4 usi functionale, capota, portbagaj, imitatie de mocheta pe jos si in portbagaj, motor detaliat, scaune regabile fata-spate din material cauciucat moale. directie si suspensie functionala, plus chiar oglinzi rabatabile. Capota se deschide impingand un butonas pe sub macheta.