Kaman SH-2F Seasprite si SH-2G Super Seasprite au fost ultimele modele ale unui elicopter destept si versatil, care in vreme de patru decenii, a fost o imagine familiara deasupra oceanelor lumii. Elicopter de salvare in epoca Vietnamului, Kaman a dovedit un extraordinar potential de dezvoltare. H-2 Seasprite a inceput prin a fi elicopter utilitar pt uz general la bordul navelor de razboi, precum distrugatoarele si fregatele. La inceput, versiunile cu un singur motor nu aveau alte misiuni in afara de cele de transport persoane si bunuri si de executarea unor operatiuni de salvare ocazionale. In 1970, marina militara a gasit o alta intrebuintare pentru aceste elicoptere usoare, dandu-si seama daca puteau efectua misiuni de cercetare si atac pentru navele de razboi. Beneficiind de imbunatatiri tehnologice, Seasprite a ramas o eficienta arma antisubmarin pana la inceputul secolului XXI.

Stralucita cariera a lui Kaman Seasprite incepe in 1962 cu monomotorul simplu HU2K-1 si atinge apogeul cu bimotorul SH-2G al epocii digitale, vanator de submarine si de mine, care a servit in US Navy pana in 2001. Totusi, povestea acestui versatil elicopter nu se termina atunci...

Sursa:

Astazi va prezentam Colectia "Elicopterele lumii nr.20 - Kaman Seasprite"! Colectia editata de Amercom, va prezinta in paginile revistei o descriere a diferitelor tipurilor de elicoptere. In paginile fiecarui numar de aparitie, veti gasi istoricul, productia, utilitatea, legendele, activitatea militara, imagini cu tipul elicopterului prezentat si multe alte date tehnice. Pretul unei reviste insotite de cate o macheta a elicopterului prezentat este de 29.95 lei.

 

Colectia "Elicopterele lumii" se afla pe rafturile magazinului nostru in categoria cu acelasi nume. Va invitam sa vizitati aceasta categorie precum si categoria Elicopterele lumii stars, unde, de asemenea veti putea gasi continuarea colectiei Elicopterele lumii, cu modele de machete de elicoptere care nu au aparut in Romania.