Povestea Diecast Masters a inceput acum 30 de ani cand un tanar australian pe nume John McNickle,  cautand o fabrica care sa ii realizeze proiectele de machete din aliaj, a ajuns in Hong Kong. Aici l-a abordat pe domnul Yu-Lee Fung si astfel, dupa ce au stabilit termenii si conditiile colaborarii, in 1978, au inceput productia de machete la scara.

Modelele de machete realizate in fabrica domnului Fung aveau o calitate superioara, finisajele si detaliile fiind realizate exceptional. Datorita acestui fapt, numarul de modele crestea in fiecare an, tanarul John castigand din ce in ce mai multi clienti. Acesta stransa colaborare a reprezentat cheia succesului si a continuat pana in anul 2014, an in care domnul Fung a decedat.

Cand domnul Fung si tanarul John s-au intalnit pentru prima data, Yu Lee Industrial Company avea sediul in Hong Kong. Nu a trecut multa vreme, si datorita valului din ce in ce mai mare de antreprenori care se extindeau spre regiunea Deltei Pearl din Sudul Chinei, Yu Lee Company a construit o fabrica in Dongguan unde a mutat toata productia.

Cu afaceri in plina expansiune, in 2006, Yu Lee Dongguan Company a inceput constructia unui nou complex de fabrici. Finalizat in 2008, proiectul se intinde pe 80.000 metri patrati de productie in masa. Noua fabrica detine toate certificarile din industria producatoarea de jucarii si desemenea certificatele de calitate inclusiv ISO 9001.

Exista insa si un alt aspect al povestii Diecast Masters, si pentru aceasta trebuie din nou sa ne intoarceam in timp. Mai exact in 1970, an in care s-au nascut cei doi fii ai lui Fung, Barry si Raymond. Dupa ce si-au terminat studiile, tinerii Fung au preluat rolurile de conducere in afacerea de familie - Barry, responsabil cu operatiunile de fabricatie si Raymond, responsabil de departamentul financiar, vanzari si marketing.

Si astfel a luat nastere Diecast Masters Company Limited - un parteneriat al lui John McNickle impreuna cu Barry si Raymond Fung.

In luna august 2015, Diecast Masters a obtinut licenta de la Caterpillar Inc. pentru productia la scara de machete din aliaj a utilajelor si masinilor CAT.

In prezent, Diecast Masters se mandreste cu fabricarea celei mai variate game de machete la scara din gama Caterpillar - peste 100 de modele care reprezinta aproape fiecare categorie de masini CAT.

Seria High Line cuprinde modele la scara 1:50 si 1:32 ale celor mai noi masini CAT, si vin ambalate in cutii metalice, cutii care sunt si ele insele de o valoare colectionabila insemnata.

Modelele din seria Core Classics reflecta domeniul de folosire si utilitatea masinilor CAT pe care le regasim zilnic pe santierele de constructii, in mine si cariere, in locurile agricole si industriale, etc.

Seria de modele comemorative demonstreaza unicitatea colectiei si o pozitioneaza ca si colectie speciala.

Desigur, pe langa colectiile de mai sus amintim si categoria de machete la scara 1:87 si 1:125, machete extrem de detaliate si de o mare valoare.

Pe scurt, cel putin pana in acest moment, machetele celor de la Diecast Masters sunt de departe cel mai bine reprezentate prin gama de masini CAT - gama de machete disponibila pe magazinulcolectionarului.ro