• Prodromu- "Altarul Sfantului Munte" si lacasul de sfintenie al romanilor athoniti.

Porfirie Uspernsky spunea ca " nici-un alt popor proslavnic nu a facut atata bine pentru Athos, cat au facut romanii" si cu toate acestea, mult norod se-ntreaba: pentru care pricina neamul nostru nu are si el precum sarbii, rusii si bulgarii - o manastire in Sfantul Munte al Athonului?

  • Minunile icoanei Maicii Domnului Prodromita si sfintii locului

Multe si insemnate minuni a facut aceasta icoana singur zugravita. Iar ele n-au fost scrise de la inceput si nici cuvinte n-a incaput tot binele pe care Nascatoarea de Dumnezeu l-a facut celor aflati in necazuri si-ntristari. Sfantul Antipa de la Calapodesti - grecii il cinstesc cu numele de "Agios Antipa Athonites", rusii il numesc cu drag "Sveti Antipa Valaamski", iar romanii il cunosc sub numele de "Sfantul Antipa de la Calapodesti". Este singurul sfant din neamul nostru cinstit deopotriva de trei popoare dreptcredincioase.

  • Tezaur - Comoara duhovniceasca a Prodromului s-a agonisit prin icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Sfantului Ioan Botezatorul si a Sfintilor Trei Ierarhi

Sursa: Manastiri Ortodoxe nr.74 - Prodromu - Muntele Athos

Magazinulcolectionarului.ro va prezinta in rafturile magazinului Colectia Manastiri Ortodoxe, o colectie marca DeAgostini. Colectia cuprinde 140 de numere de aparitie la un pret de 6.99 lei. In fiecare numar de aparitie, gasiti date istorice, locatie, sfinti si minuni, tezaur si multe alte detalii si informatii despre manastirea prezentata. Va invitam sa vizitati rafturile magazinului nostru, unde este prezentata Colectia Manastiri Ortodoxe.