Are un singur scaun, o greutate foarte scazuta si acel motor unic in industria auto. Bugatti este renumit pentru cele mai puternice masini de serie din industrie, avand un record mondial de putin peste 490km/h. Oferta acestuia contine un singur model care se schimba in totalitate cu fiecare deceniu, iar cele mai noi si reprezentative sunt: EB110, Veyron si cel mai nou, Chiron.

In 2015 la expozitia Frankfurt Motor Show, Bugatti prezenta un nou concept, cel care previziona urmatorul model al producatorului. Este vorba de Vision Gran Turismo, cel care a devenit la un an diferenta Chiron. Diferentele fata de modelul final sunt destul de mici, insa Vision GT este unic, fiind construit intr-un singur exemplar. Coloristica a fost imprumutata de la modelul Type 57G Tan, un model de curse care a castigat 24H Le Mans in 1937. Unicul Vision GT a avut pana acum 2 proprietari, iar pretul estimat pentru acesta poate ajunge si la aproape 20 milioane de dolari. Vision GT a fost desenat de Achim Anscheidt, Sasha Selipanov, Etienne Salome si Frank Heyl si la fel ca in cazul culorilor alese si designul a fost inspirat din prototipurile folosite la Le Mans, tendintele fiind vizibile in mare parte datorita eleronului supradimensionat.

 

 

La capitolul motorizare vorbim despre acelasi motor care a schimbat industria auto, prezent si la predecesorul sau, Veyron. Este vorba despre acel motor cu 16 cilindri in format W cu o cilindree de 8.0 litri si 4 turbine. Puterea de 1650cp este pusa in miscare printr-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si 7 viteze, trimisa catre ambele punti. Sasiul este unul de preproductie, folosit inaintea celui final care s-a folosit la modelul Chiron. Pentru a ajunge la performanta de 450km/h, Bugatti a folosit o structura fabrica din carbon.

 

 

Chiar daca a avut doar 2 proprietari si un set de anvelope ar costa 93000$, desi fiind o masina de colectie probabil nu va fi necesara o inlocuire vreodata, oricine poate conduce un astfel de model in jocul Gran Turismo Sport de pe Playstation. Mai mult de atat, unicul model a fost reprodus sub forma de machete la scara 1/18 de binecunoscutul producator premium, AutoART. Acestia ofera modelul Bugatti Vision Gran Turismo in 3 culori: clasicul albastru, galben si rosu.

Toate cele 3 culori pot fi gasite pe magazinul nostru accesand produsele de mai jos.