Daca in articolul trecut vorbeam despre machetele detaliate, de dimensiuni ideale, la scara 1/18, acum coboram putin dimensiunile si ajungem la scara 1/24. Aceasta scara medie ofera o gama variata de modele din care poti alege, in principiu cele mai multe accesibile pentru oricine. Chit ca vorbim de MotorMax, Maisto, Welly, Bburago, WhiteBox, Rastar, etc, fiecare dintre acesti producatori vin cu modele de toate felurile, din orice categorie.

Enumeram 5 dintre aceastea si va lasam pe voi sa le gasiti pe restul in categoria Noutati.

Cea mai noua macheta din aceasta categorie, vine de la Solido si propune un cap tractor Scania din 2021. Capul tractor are multe detalii interesante, are si cateva componente care vor trebui montate, dar si niste decaluri. Cu directie functionala si usi care se deschid, Scania 580S Highline este disponibil in mai multe culori.

Macheta camion Scania 580S Highline 2021 scara 1:24 rosu Solido

Pe langa acest Scania, care este o premiera la aceasta scara, avand dimensiuni maricele, comparativ cu 1/43 sau chiar 1/32, Solido a reprodus si o semiremorca cu prelata, gandita special pentru capul tractor de mai sus. Aceasta semiremorca de peste 50cm lungime, care imita prelata reala, se poate lega cu usurinta la capul tractor Scania.

Macheta semiremorca camion cu prelata scara 1:24 alb Solido

Unul dintre cele mai apreciate branduri de vehicule off-road, care este sigur in top 3, vine Land Rover. Acestia sunt cunoscuti pentru istoria lunga din industrie si nivelul la care au ajuns modelele lor. Modelul Defender a stat pe piata sub o singura forma inca de la inceputul carierei sale, iar in ultimii ani Land Rover, l-a relansat in varianta moderna. Vorbim de Land Rover Defender in versiunea 90. Acest model bine lucrat la scara 1/24, vine de la Welly in mai multe variante de culori.

Macheta suv Land Rover Defender 90 2020 scara 1:24, argintiu, Welly

Chevrolet 3100 este un model american, iar cele despre care vorbim acum vine sub forma de camioneta cu motocicleta in bena. Aceasta camioneta care a primit motoare mai mici decat te-ai fi asteptat de la americani, apartine anilor '40-'50 si oferea 6 cilindri in linie. Desigur, este construita pe o platforma a colosului General Motors, pe care o imparte cu alte modele din categoria sa. Motocicleta care este asezata in bena, este un Harley Davidson, la aceeasi scara, model H-DFLSTS Her Springer din 2001.

Chevrolet 3100 1950 cu motocicleta H-DFLSTS Her Springer 2001, macheta auto scara 1:24, crem, window box, Maisto

De la Whitebox, vine un model interesant pentru pasionatii de modele frantuzesti. Citroen este foarte apreciat printre cunoscatori si pasionatii de masini care au venit cu multe inovatii in industrie, astfel o buna parte din modelele cunoscute, au ajuns pe mana celor de la Whitebox. Vorbim acum despre Citroen XM Break din 1998, iar ca inovatii in industrie venea cu un sistem electronic avansat pentru suspensie, o caroserie galvanizata partial. Cu motorizari de la 2.0 4 cilindri, pana la 3.0 V6, modelul francez poate fi comandat la scara 1/24.

Citroen XM Break 1998, macheta auto, scara 1:24, visiniu metalizat, WhiteBox-2

Alte machete din aceeasi categorie, pot fi comandate aici: Hai sa vezi colectiile de astazi! Intra la Noutati! (magazinulcolectionarului.ro)