Continuam seria de povestiri despre branduri de machete cu GT Spirit. Producatorul este situat undeva intre peste medie si top din punct de vedere al calitatii si al detaliilor pe care il ofera cu machetele sale.

Masini, masini. Masinile sunt in adn-ul baietilor chiar de mici si de ce nu pe ici pe colo se mai naste si cate o masinista, dar in majoritatea cazurilor masinile sunt la modul masculin. De la varste fragede parintii de cumpara masinute statice, cu telecomanda, tunarite, de diverse marimi, ca noi la o varsta sa ajungem sa ne cumparam propriile masini, sa le facem dupa propriul plac si de ce nu sa le si modificam asa cum vedem in filme. Aceasta atractie catre masini nu face diferenta nici in cazul celor doi prieteni care au inceput unul dintre cele mai populare hobby-uri: machetele auto.

Guillier Sahuque si Nicolas Urien si-au urmat visul si pasiunea pentru masini si machete si au lansat in 2009, compania GT Spirit. GT Spirit se bazeaza pe machete de cea mai buna calitate, din metal, lucrate la un detaliu exceptional. Acestia au ca baza scara 1:18, dar au si exceptii la scari precum 1:12 si 1:8. La inceput cei doi prieteni produceau si vindeau machete in miniatura numite OttOMobile, un brand care se baza e Youngtimers sau sau masinile clasice. Mai departe a intervenit dorinta de a produce si a creea modele mai noi, mai sportive si mai luxoase. Au facut parteneriat si au semnat pentru licentele marilor producatori de masini si asa s-a nascut GT Spirit, in 2015.

 

 

Modelele lor sunt foarte variate, avand in portofoliu masini de la: Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Dodge, Lamborghini, Mercedes, dar si tuneri ca Brabus, Hennessey Performance, Shelby, etc. Machetele GT Spirit se bazeaza foarte mult pe modul static, au exteriorul foarte detaliat, materialele sunt de calitate, se simte si in greutatea modelului. Interiorul este detaliat si complex, insa nu poti ajunge la el. GT Spirit a exclus optiunea deschideri, reducandu-le la 0. Astfel nu se vor deschide nici usile, nici portbagajul, nici capota, iar volanul nu poate vira odata cu rotile.

Datorita calitatii si accentul pe detaliu, GT Spirit poate tine pretul modelelor sale undeva nici foarte sus, dar nici foarte jos. Preturile variaza de la model la model, de la clasa la clasa, de la marime la marime, dar se echilibreaza intr-o medie de 600lei pentru scara 1:18.

Echipa de la GT Spirit este mereu pusa pe fapte mari si mereu hotarata sa aduca noile modele sub forma de macheta in cel mai mic detaliu. Poti vedea colectia GT Spirit pe site-ul nostru la categoria Macheta - Auto sau aici.