Ne intoarcem din nou in lumea aviatiei, pentru ca de astazi, 9 martie, apare pe piata o noua colectia cu avioane. Avioanele fac parte din cele care au zburat in cel de-al doilea razboi mondial astfel ne putem face o idee despre modelele emblematice care au participat la lupta in acea perioada.

Machetele sunt metalice, cu componente din plastic si au o un stativ foarte interesant prin care sunt asezate in pozitie de decolare. Machetele sunt reproduse la scara 1/72 de producatorul Luppa Solutions si sunt distribuite la noi prin Libertatea. In primul numar avem si o carticica informativa in care sunt enumerate cele 40 de numere ale colectiei. Totodata distribuitorul noteaza in josul paginii ca modelele pot fi modificate pe parcursul colectiei si pot aparea si altele fata de ce s-a anuntat initial. Primul numar are un pret promotional de 19.99lei, urmand ca celelalte sa coste 49.99lei. Colectia va avea aparitie bilunara, adica la doua saptamani si este programata pentru ziua de marti. Acestea vin intr-un blister din plastic, cu posibile piese montabile si plarforma cu picior separat. Pot avea aproximativ 15cm, lungime/latime, in functie de modelul de avion.

Primul numar contine modelul Supermarine Spitfire MK VB, avion construit in anul 1941. Pe langa machete, colectia include si reviste, in care gasim o varietate de informatii, incepand de la modelul prezentat si fiecare detaliu al acestuia, plus alte informatii interesante din acelasi domeniu.

In numerele care urmeaza distribuitorul propune urmatoarele modele:

North American P-51B Mustang
Handley Page Halifax B.MK III
Messerschmitt Bf 109F-4
Vickers Wellington MK X
Mitsubishi A6M3 Zero
Vought F4U-1D Corsair
Ilyushin I1-4
Focke-Wulf Fw 190A-8
Republic P-47D Thunderbolt
Mitsubishi G4M "BETTY"
Boeing B29 - Enola Gay
Dewoitine D.520
Junkers Ju 88 A-4
Douglas SBD Dauntless
Hawker Hurricane Mk IIB
Curtiss P-40B Warhawk
Messerschmitt Me 262
Armstrong Whitworth Whitley MK V
Junkers Ju 87 Stuka
Lavochkin La-7
Grumann F6F Hellcat
Heinkel HE177
Fairey Swordfish Biplane Torpedo Bomber
Consolidated B-24 Libertador
Yakovlev Yak-3
Blohm & Voss BV 222 "Wiking"
French Morane-Saulnier M.S.406
Avro 683 Lancaster B Mk I
Mikoyan-Gurevich MiG-3
Boeing B-17F Flying Fortress
Kawanishi H8K2 Emily Navy Flying Boat
Junkers Ju-52/3M
Consolidated PBY Catalina Amphibious Aircraft
Focke-Wulf Fw200 Condor Maritime Bomber
Consolidated PB2Y Coronado Flying Boat
Douglas C-47 Dakota
Dornier Do24T Flying Boat
Short Stirling Mk.III
Martin B-26 Marauder

Asa cum am spus si mai sus, distribuitorul isi rezerva dreptul de a modifica aceasta lista, de a adauga sau a elimina modele, pe parcursul colectiei. Aceasta nota, o veti putea gasi si in revista in josul paginii.

Pe langa aceasta noua colectie, pe magazinul nostru puteti gasi pe stoc o varietate mare de modele de avioane din toate timpurile, la diferite scari, reproduse de diversi producatori de machete. Vorbim aici despre modele care au zburat in razboi pana la cele moderne de lupta, de armata sau de pasageri. Pe langa avioane, gasim si o varietate de elicoptere, de asemenea la diferite scari si nivele de calitate, ori din plastic, ori metalice sau combinat. Multe dintre ele au si piese care se ataseaza ulterior, precum, pale, elici, mitraliere, roti, antene, etc.

Noua colectie de avioane din cel de-al doilea razboi mondial, cat si alte modele din aceeasi categorie, se pot vedea si comanda de aici: https://magazinulcolectionarului.ro/machete/avioane-elicoptere/colectia-avioane-din-cel-de-al-doilea-razboi-mondial

Daca esti interesat de toate modelele din categoria avioane si elicoptere, poti accesa urmatorul link: https://magazinulcolectionarului.ro/machete/avioane-elicoptere