Tancul principal de lupta Challenger 2 este cel mai modern tanc din cadrul fortelor armate ale Marii Britanii. Acesta reprezinta varianta modernizata a tancului Challenger 1, in special in partea de structura a turelei, tunului si sistemului de conducere a focului. Prin decizia Ministerului Apararii al Marii Britanii, tancul Challenger 2 va ramane in dotarea Armatei Britanice pana in anul 2035. Tancul principal de lupta Challenger 2 a fost proiectat de firma Vickers Defence Systems in anul 1988. In cadrul primului contract, armata terbuia sa primeasca 127 de tancuri de lupta si 13 tancuri de comanda. Primul tanc a fost predat trupelor la data de 16 Mai 1994.
Operatiunea Telic aprilie 2003

Regimentul Regal de Garda al Dragonilor din Scotia, Brigada a saptea de blindate. Operatiunea Telic, aprilie 2003. Operatiunea Telic este componenta britanica a operatiunii Iraqi Freedom (invazia trupelor in Iraq in anul 2003). La aceasta operatiune au participat 116 tancuri Challenger 2 si 28 BREM Challenger ARRV. Pentru dotarea acestora au fost fabricate 137 de kituri, care includeau ecrane laterale si filtre de aer imbunatatite. In plus, toate tancurile implicate in operatiune au primit sisteme de identificare: protectie termica pt tun si sorturi laterale. Schema culorii de camuflaj a fost proiectata de israelieni.

Sursa: Masinile de razboi ale lumii nr.6 / 2014 - Eaglemoss

Colectia Masinile de razboi ale lumii, este o colectie aparuta in Romania in anul 2014 si o puteti gasi pe rafturile magazinului nostru. In afara numerelor aparute pe piata din Romania, Magazinulcolectionarului.ro va pune la dispozitie si o parte din numerele aparute in alte tari, sub numele de Colectia Masinile de razboi ale lumii stars.

Pentru cei ce vor sa-si finalizeze propria colectie de tehnica militara sau Divizia proprie de blindate, va indrumam sa vizitati si colectiile  Vehicule militare si Vehicule militare stars. Toate cele 4 colectii sunt in cea mai mare parte scara 1:43, cu preturi incepand de la 19.90 lei (colectiile romanesti, ambalate in blister de plastic) pana la 59.90 lei (cele din import ambalate in carcase de plexiglass, in cea mai mare parte).