Odata cu noul am, am decis sa ne extindem produsele in mai multe categorii, astfel vom avea multe surprize pentru voi. Printre primele noutati ale anului sunt machetele reproduse de producatori premium si exclusivisti.

Ce inseamna premium din punct de vedere al unei machete? Majoritatea producatorilor premium reproduc machete statice, asta inseamna ca nu au piese mobile, la unele nici macar rotile nu au rotatie. Ce inseamna exclusivisti? Inseamna ca licentele costa si unele costa chiar mult, dar mai ales modelele rare pe care nu le vezi nici in viata reala foarte des sau deloc.

Unul dintre acesti producatori, cu care n-am mai avut pana acum colaborari, este Neo. Neo Scale Models a luat nastere in 2009 sub conducerea companiei olandeze Replicars. Din 2011 insa, Neo Scale Models apartine de compania nemteasca Model Car World. Neo s-a bazat intotdeauna pe machete reproduse din rasina, in general la scara 1:43, a unor modele rare si exclusiviste pentru care alti producatori nu au primit licenta sau nu au considerat ca ar fi modele de luat in seama.

Asa cum spuneam, suntem la primul contact cu acest producator si avem deja o idee despre produsele si calitatea lor. In primul rand incepem cu ambalajul. Deja de la vitrina in care vin machetele ne dam seama ca vorbim despre o calitate cu totul diferita. Vitrinele din plexiglass nu sunt turnate cum vedem la majoritatea machetelor, ci sunt lucrate dintr-un plexiglass transparent ca cristalul, iar muchiile sunt rotunjite si nu se simte lipitura la atingere. Punand o vitrina oarecare langa una oferita de Neo, vedem cu ochiul liber o diferenta enorma ca aspect si calitate. Apoi trecem la machetele propriu-zise, care desi sunt la o scara despre care stim cu totii ca uman nu ar putea beneficia de detaliile pe care il primesc cele la 1/24 si mai ales 1/18, totusi acestea exista.

 

 

Atunci cand ne-am apucat sa facem fotografiile pentru produsele de pe site, obiectivul macro a capturat anumite detalii care nici nu se vad cu ochiul liber. Ganditi-va spre exemplu cat de mic este un stop al unei machete la scara 1/43 care nu este foarte mare nici in realitate. Cat detaliu ar putea intra acolo la aceasta scara? Veti ramane uimiti, poate pentru multi sunt "doar niste machete la scara 1/43", insa in acest stop care are probabil 3-4mm, producatorul a reusit sa integreze logo-ul brandului respectiv asa cum se poate vedea si la masina reala. Pe langa asta, instrumentarul de bord este la fel de detaliat si precis ca originalul. Atentia la detaliu, este punctul forte al producatorului, iar cele enumerate sunt doar o parte din exemplele pe care le putem oferi la prima vedere.

 

 

Am incercat sa aducem cat mai multe modele din oferta producatorului si vom continua pe viitor sa monitorizam stocurile furnizorilor pentru a aduce si altele pe care nu le avem inca. Urmand linkul de mai jos, veti putea vedea tot ce avem pe stoc de la acest producator si urmatoarele produse care vor aparea pe viitor: https://magazinulcolectionarului.ro/neo