Continuam povestirile despre producatori de machete cu un brand destul de cunoscut, care face machete din toate categoriile, in general la scara 1:24. Este vorba de NewRay, producatorul de machete care iti ofera machete din toate categoriile la preturi foarte, foarte accesibile. In general se bazeaza pe scara 1:24 sau pe scari care se bazeaza proportional pe aceasta. Sunt foarte cunoscuti pentru diversitatea modelelor, pentru calitatea si complexitatea pe care o ofera la un pret foarte accesibil, mult mai mic fata de cel al competitiei.

Cine sunt NewRay? O companie cu sediul principal in Hong Kong, lansata in 1987, care acum in aproape 2020 are sedii secundare in Los Angeles (SUA), Italia, Franta si Germania. Astfel desi are sediul central in Asia, NewRay are acoperire pe tot globul. Ofera modele din categoriile: masini, camioane, motociclete, elicoptere, avioane si trenuri, dar si machetele cu telecomanda. Fiecare dintre aceste categorii se impart la randul lor in alte subcategorii. Spre exemplu la masini exista colectii de masini clasice, colectie de oldtimere, colectie de masini sport, etc. Am incercat pentru colectionarii din Romania sa aducem machete din toate categoriile producatorului, insa portofoliul lor este mult mai mare, in multe din segmente chiar impresionant.

 

 

NewRay nu sunt acei producatori care sa iti ofere calitate de AutoArt, dar iti ofera complexitatea de mobilitate a machetei la fel ca un producator premium. In general scara pe care se axeaza este cea la 1:24, am putea sa spunem ca sunt in Top 3 la diversitatea modelelor si complexitatea machetelor in balanta cu pretul. Sunt construite din metal, plastic si cauciuc.

Motocicletele spre exemplu fiind mai mici ca o masina in varianta reala, pot alterna intre scarile 1:6 - 1:12 sau 1:32 in anumite cazuri. Camioanele de obicei nu sunt facute la scari foarte mari, pentru ca altfel si in varianta macheta ar fi foarte mari. Acestea vin in general la scara 1:43 sau 1:32, deja ce este peste aceste scari ajung la dimensiuni foarte mari. Spre exemplu, pentru ca deja suntem familiarizati cu machetele auto 1:8, un cap de tir la scara 1:18 este la fel de mare ca o masina 1:8. Avioanele si elicopterele trec peste scara 1:43 si pot ajunge la scari de 1:250.

Oferta NewRay nu se opreste insa aici, acestia ofera si colectii bazate pe figurine si modele in miniatura pentru diverse case sau colectii pentru copii ceva mici mici care includ figurine de genul animale sau papusi.

 

 

Asa cum am spus si la inceput, pe site-ul nostru gasiti o gama variata de modele si categorii de la NewRay, ramane doar sa va convingeti de raportul calitate-pret pe care-l ofera aceste machete.