Cand intri intr-un magazin de machete, poti sa ai si 40 de ani si sa faci pe maturul ca tot o sa te holbezi la machete, mai ales la masini. Pentru cei care chiar sunt de interes machetele si mai ales pentru colectionari, acestea trebuie sa arate cat mai bine, totul sa fie cat mai in detaliu si sa gaseasca si modele variate. In articole precedente spuneam ca exista producatori care fac machete la scari mai mici si pun pret pe detaliere si calitate. Tot acolo mai spuneam ca acestia au si un pret mai maricel pentru modelele la scari mici detaliate.

 

 

De ce? Pai in mare parte e destul de logic. Cu cat e mai mica macheta, cu atat piese sunt mai mici si devine mai greu de reprodus intr-un detaliu foarte precis. La fel si in cazul complexitatii, pentru ca piesele devin foarte mici incat sa faci anumite parti mobile. Unul dintre cei care ofera machete la scari asa mici, dar foarte foarte detaliate, produc machete aproape reale. Normal, despre asta vorbeam, nu? Da, insa compania chiar se numeste "Aproape Real". numai ca in engleza.

Almost Real este producatorul care dupa parerea mea ar intrece producatori ca AutoART la anumite aspecte. Detaliul este foarte, foarte precis, calitatea excelenta, singurul downside ar fi ca nu au foarte multe modele. Almost Real reproduce machete in mare parte dupa modele premium de lux. Astfel daca chiar ai bugetul necesar pentru machete scumpe si vrei cele mai apropiate de realitate machete, este posibil ca Almost Real sa nu te poata ajuta. Deocamdata pe Shop-ul producatorului gasim marci auto precum: Bentley, Brabus, Jaguar, Land Rover, McLaren, Mercedes si Pagani. Unele chiar sunt la stadiul de proiect momentan, neavand poze pe site-ul acestora.

 

 

Majoritatea pieselor sunt mobile, directia este functionala cu tot cu volan, interiorul are detalii precum mocheta pe jos si in portbagaj, etc. Modelele 1:43 despre care vorbeam sunt pentru marca Land Rover, detaliul acestora fiind impresionant, fata de o buna parte din cei care fac machete la scara 1:43 la o gama diversificata de modele unde interesul pentru calitate si detaliu scade. Scade bineinteles si din cauza preturilor, pentru ca o macheta de la Almost Real la scara 1:43 costa chiar mai mult decat unele machete la scara 1:18 de la alti producatori.

 

 

Machete auto intr-o gama diversificata de scari gasiti pe site-ul nostru, aici: https://magazinulcolectionarului.ro/machete/auto