Dragi clienti,
Comenzile primite in intervalul 12.08.2022 (orele 16) - 15.08.2022 vor fi procesate incepand cu data de 16.08.2022.
In data de 15.08.2022 showroom-ul este inchis.

Va multumim!

Producator:

Mari idei ale matematicii Nr. 19 - Optimizarea matematica

Cod produs:
192N19
29,99 Lei TVA inclus
Produsul se afla pe stoc
  • Termen de livrare:
    1-2 zile (lucratoare)
  • Transport curier:
    16 lei
O incursiune fascinantă în lumea principalelor concepte și teorii ale matematicii.
Colecția MARI IDEI ALE MATEMATICII reunește concepte și teorii-cheie ale disciplinei, prezentate pentru prima dată, urmărind ordinea istorică a apariției lor. Este oferită o oportunitate unică de a descoperi totul despre marile subiecte ale matematicii, explicate într-un mod monografic, pornind de la contextul în care au apărut.
Despre colecție: Editura: Litera Format: 23.5 x 16.5 cm Apariție săptămânală Coperți cartonate 144 pagini 40 de ediții Primul număr: 9.99 lei Restul numerelor: 29.99 lei / apariție
Constantele matematice Ce se înțelege prin constante matematice? Dintre toate numerele, unele, ca numărul e, bază de exponent și de logaritm natural, ca faimosul π, sau ca secțiunea de aur, și-au câștigat numele de constante matematice, fie datorită contribuției pe care au avut-o la dezvoltarea acestei discipline, fie datorită rolului pe care l-au jucat în rezolvarea unor probleme matematice fundamentale, care le-au dat bătăi de cap matematicienilor pentru o bună bucată de vreme. Acesta este, de exemplu, cazul lui π, care exprimă raportul dintre circumferința unui cerc și diametrul său, dar care apare și în alte ramuri ale matematicii, nu doar în geometrie. În plus, aceste constante sunt legate inerent de realitate, așa cum este secțiunea de aur, care pare să surprindă secretul armoniei și al frumuseții. Constantelor matematice li se alătură și constantele fizice, ca bine-cunoscuta constantă gravitațională, constanta lui Planck, sau constanta cosmologică.
Specificatii
ProducatorEditura Litera
Anul modelului2021
Format23.5x16.5
EdituraLitera
Scrie propriul review
Evaluezi:Mari idei ale matematicii Nr. 19 - Optimizarea matematica
Rating-ul tau