Audi e-tron GT este un sedan electric de lux care combină performanțe uimitoare cu un design elegant și o ambianță interioară rafinată. A umblat pe strazi sub forma de prototip camuflat in ultimii ani, a fost prezentat drept concept in 2018, iar in 2020 a fost lansat oficial sub forma de poze. Abia in februarie 2021 a fost lansat oficial in "carne si oase", iar in martie 2021 a aparut la dealer. Primul sedan din noua serie electrica denumita e-Tron este modelul GT si este unul dintre cele mai spectaculoase modele aparut in era moderna. Desigur, fiind o masina sport, caroseria este de tip "coupe" cu 4 usi si se alătură gamei de modele electrice ale mărcii germane, oferind o alternativă sportivă și elegantă la SUV-urile e-tron și e-tron Sportback.

[caption id="" align="aligncenter" width="1420"] Copyright: jetcharge.nz[/caption]

Performanță

Modelul e-tron GT quattro oferă o putere totală de 476 cai putere și un cuplu maxim de 630 Nm, suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Versiunea RS e-tron GT ridică ștacheta la 637 cai putere și 830 Nm, oferind o accelerație uluitoare de 2,9 secunde. Ambele modele sunt alimentate de o baterie de 93 kWh care oferă o autonomie de până la 488 km.

Tehnologie

Este construit pe aceeasi platforma ca fratiorul sau Porsche Taycan, folosind mai mult de 40% din piese la comun. E-tron GT este dotat cu o serie de tehnologii avansate, inclusiv un sistem de propulsie electrică cu două motoare, o suspensie pneumatică adaptivă, direcție integrală și frâne ceramice opționale. Interiorul este dotat cu un ecran tactil central de 10,1 inch, un ecran virtual de bord de 12,3 inch și un afișaj head-up opțional.

Design

Este unul din modelele a carui concept arata aproape la fel ca modelul de productie, cu un bodykit foarte agresiv, la fel si farurile cu stopurile care mentin aceeasi linie rotunjita cu colturi agresive. Stopul este de tip bara luminoasa asa cum este trendul ultimelor modele. E-tron GT are un design elegant și dinamic, cu o siluetă lungă și joasă, o grilă Singleframe distinctivă și faruri LED Matrix opționale. Interiorul este spațios și confortabil, cu materiale de înaltă calitate și o gamă largă de opțiuni de personalizare.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="1280"] Copyright: youtube.com[/caption]

 

Concurență

e-tron GT concurează cu alte sedanuri electrice de lux, cum ar fi Porsche Taycan, Tesla Model S și Mercedes-Benz EQS. e-tron GT se diferențiază prin designul său elegant, interiorul rafinat și performanțele sportive.

Audi e-tron GT este o mașină electrizantă care oferă o combinație unică de lux, performanță și tehnologie. Cu designul său elegant, interiorul rafinat și autonomia generoasă, e-tron GT este o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină electrică de lux care să le satisfacă toate nevoile.

Acest model impresionat se poate comanda si sub forma de machete in diferite marimi, reproduse de diferiti producatori cunoscuti. Descopera modelele e-Tron GT disponibile in magazinul nostru online.