Daca esti pasionat de masini sau milionar, dar mai ales de SUV-urile de la Mercedes-Benz, exista sanse mari chiar si asa, sa nu fi auzit de acest model. A fost produs in editie limitata, iar cine a considerat ca merita o asemenea suma, au fost nevoiti sa plateasca sase cifre pentru un Mercedes Benz G Class modificat. Aici intervine cel mai rar G Class din lume Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Deși ar putea arata ca un "G-Wagon" inaltat, G650 Landaulet face parte dintr-o serie extrem de limitată de SUV-uri destinate în principal celor mai bogați cumpărători din lume.

Chiar daca tehnic si aspectul sau dau impresia asta, acest SUV se trage din alta varianta modificata si vorbim despre AMG G63 6x6. Mercedes-Benz a decis să creeze o variantă cu 6 roți derivata din cel cu 6 roti, ampatamentul sau fiind similar. Spre deosebire de celelalte SUV-uri, Mercedes-Maybach G650 Landaulet este conceput ca cel mai luxos mod de off-road. Desigur, nu o sa foloseasca nimeni un astfel de model in off-road, dar teoretic sta bine. Ca urmare, acest SUV a primit tratamentul Maybach complet, cu un interior personalizat, cu materiale îmbunătățite. Cu toate acestea, cea mai mare schimbare si cea mai exclusiva, este partea in care spatele este decapotabil. Am mai vazut o astfel de modificare pe vremea cand Maybach avea o personalitate mai diferita, la Maybach 62 Landaulet.

 

 

Chiar daca V8 biturbo ar fi fost suficient, Mercedes-Maybach G650 Landaulet dispune de un V12 biturbo. Puterea este evaluată la peste 600 CP. În plus, această variantă dispune de un ampatament alungit cu unicul scop de a oferi spațiu suplimentar pentru picioare. Sunt șanse sa nu vedem un Mercedes-Maybach G650 Landaulet pe șosea, doar 99 de exemplare ale acestui SUV au ieșit de pe linia de producție. Pentru ca este mai rar decat un Bugatti si mai exclusivist din multe puncte de vedere, chiar daca pretul initial al unui asemenea exemplar sarea putin peste 500.000E, pretul de revanzare intr-un timp foarte scurt, ajunge la peste 1 milion.

 

 

Pentru ca este atat de rar si probabil vine la pachet cu multe licente si pretentii de reproducere, Schuco l-a transformat in macheta. Fie la scara 1/18, fie la scara 1/43, exclusivistul SUV ajunge in magazinul nostru.