Niciodata considerat ca fiind deosebit, avionul F-84F din serviciul Luftwaffe s-a remarcat doar prin performantele mediocre, 450 de exemplare fiind livrate incepnad cu 1956 si fiind in serviciu pana 1969. Prima unitate ce l-a primit a fost Scoala de tragere nr.50 de la Munchen Furstenfeldbruck. Mai tarziu, robustul avion de vanatoare si bombardament echipa multe unitati JaBo (de vanatoare-bombardament), acet exemplar vopsit in camuflaj apartinand unitatii JBG34 de la Memmingen. Dupa ce modelul a fost retras din Luftwaffe, un numar de avioane germane F-84F si-au gasit "o noua casa" in cadrul fortelor aeriene ale Greciei si Turciei.

Dupa o lunga perioada de dezvoltare in care prototipul sau a zburat prima data in iunie 1950, F-84F a intrat in serviciul Formatiunii de Aviatie de Vanatoare Strategica 506 din cadrul Comandamentului Strategic Aerian in ianuarie 1954. La mai putin de 8 luni mai tarziu, SAC a inceput sa transfere aeronavele F-84F Garzii Nationale Aeriene din Pennsylvania. Acest exemplar a apartinut Escadrilei 103 de Vanatoare Interceptare de mai tarziu.

 

Sursa: Lumea aviatiei nr.151 - De Agostini

Astazi va prezentam Colectia Lumea aviatiei  - De Agostini. Colectia editata de De Agostini va prezinta in paginile revistei o descriere  si fise tehnice  a mai multor tipuri de avioane.

Din cuprinsul revistei:

  • Aeronave militare din lume: Republic F84F Thunderstreak, Boeing E-4, Boeing E-6 Mercury, Ki-43 Hayabusa "Oscar", PetlyakovPe-2, Westland Lysander, Westland Wyern
  • Batalii in vazduh: Razboaiele din Orientul Mijlociu: Operatiunile israeliene din secolul 21
  • Aeronave civile din lume: Fokker F.VII-3m, Fokker F50, Heinkel He 70, McDonnell Douglas MD-11 succesorul seriei DC-10
  • Aeronave de la A la Z: Piasecki H-21 - Piper PA-18 Super Cub

Colectia "Lumea aviatiei" se afla pe rafturile magazinului nostru in categoria cu acelasi nume. Va invitam sa vizitati aceasta categorie, unde de asemenea veti putea gasi revistele care sunt in stoc si pot fi comandate la pretul (redus) de 7.50 lei per exemplar.