Pe vremuri, inaintea anilor '90 se numea Blazer, insa dupa anii 1990, General Motors l-a redenumit in Tahoe. Astfel din 1994, avem modelul Chevrolet Tahoe un SUV de dimensiuni mari, care se trage din clasicele masini de teren americane. Despre Chevrolet Blazer am mai vorbit, dar Tahoe este modelul care ramane pe piata pana in prezent si modernizeaza din ce in ce mai mult mostenirea acestui model cunoscut peste ocean.

Chiar daca Blazer a avut parte de generatiile sale, Tahoe ajunge la a 5 a generatie, cu un ultim model actual lansat in 2021. Pe langa Blazer, prima generatie de Tahoe era deja moderna, avea design-ul unui SUV care nici acum nu pare un model extrem de vechi. Pe vremea aceea vorbeam de motoare V8 cu peste 6.0 litri si dimensiuni mari, atat diesel, cat si benzina. A doua generatie incepea de prin 2000, fiind ceva mai rotunjita insa cu un aspect asemanator cu prima. Motorizarile au ramas mare parte la fel, insa acesta detinea mai multa tehnologie, mecanica adusa la zi, astfel incat sa respecte standardele anilor 2000. Vorbim despre airbaguri standard mai multe, comunicare de tip OnStar, faruri automate, trapa electrica, sistem audio cu 9 difuzoare si subwoofer, etc. Pe parcursul celor 7 ani, a doua generatie a primit numeroase modificari si facelifturi, astfel incat pana la lansarea unei noi generatii, deja devenea mai modern. In 2007, General Motors lanseaza generatia a 3 a, cu codul GMT900, care in premiera si foarte devreme pentru industrie, primea o motorizare hibrida. Spun prea devreme pentru ca nebunia cu hibride si acum electrice, a inceput cu mult dupa 2010. Desigur acum vorbim de motorizari sub 2.0 cand vine vorba de hibride, aici vorbeam despre un V8 de 6.0 litri. Totodata, o tehnologie care nici acum nu e cea mai extinsa, venea la motoare, anume dezactivarea unui numar de cilindri pentru a reduce consumul.

 

 

A 4 a generatie deja merge spre anii recenti, si incepe din 2015, dupa 8 ani. Nici spre prezent, General Motors nu vine cu motorizari mai mici, cea mai mica fiind V8 de 5.3litri. Deja in prezent, platformele unui grup auto sunt impartite intre toate modelele, iar Chevrolet Tahoe are la baza practic, aceeasi platforma cu: GMC Yukon si Cadillac Escalade sau Suburban. Aici vorbim despre un SUV modern, de mari dimensiuni, de lux, premium, care respecta si ofera tehnologia si confortul unui vehicul de peste 60000$. Pana in 2020, Chevrolet a updatat Tahoe aproape in fiecare an, aducand modelul din 2015 la zi cu ce era mai nou.

Ajungem in prezent si vorbim despre Chevrolet Tahoe 2021, prezentat in Decembrie 2019 in Detroit, insa productia a inceput abia in mai 2020 datorita vremurilor prin care am trecut pe perioada pandemiei. Acest model imparte platforma cu Silverado 1500, trecand astfel la suspensie multilink cu amortizoare, astfel partea din spate avea mai mult loc pentru interior. Fata de prima generatie, ultimul model de Tahoe are cu 50cm in plus si pentru prima data in istorie, primeste si un motor mai decent pentru vremurile in care majoritatea trec sub 2.0. Vorbim despre un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri in linie, dar desigur pastreaza si V8-urile de 5.3 sau 6.2 litri. Americans!

 

 

 

Acest Chevrolet Tahoe, a ajuns si in magazinul nostru sub forma de macheta. Modelul din 2021 este reprodus la scara 1/24 si poate fi comandat chiar acum.