Ah, Franta, o tara atat de frumoasa, cu atata istorie si cu atatea locuri de vizitat. Franta este tara in care se fabrica multe automobile, construite de producatori auto renumiti. Suntem in 2020 si cunoscatorii in domeniu inca au o parere nu foarte buna despre masinile frantuzesti, insa sunt si foarte multi care stiu ca o masina intretinuta corespunzator este ca oricare alta.

Printre renumitii producatori auto care prospera chiar si in prezent, este si Citroen. Acest gigant auto, care in alianta cu alt producator frantuzesc, Peugeot formeaza grupul auto PSA, al 3 lea cel mai mare din lume, s-a lansat in 1919, prin Andre Gustave Citroen. Acesta a construit armament pe timpul primului razboi mondial si a lansat prima masina a brandului numita Citroen Type A (poza jos). In 1934 au lansat prima masina de productie in masa cu tractiune fata din lume, numita Traction Avant. In 1954 au produs primul sistem de suspensie hidropneumatic cu echilibrare automata, iar in 1955 binecunoscutul model Citroen DS. Citroen DS a fost prima masina din lume produsa in masa cu sistem de franare pe disc, asa cum il stim astazi. Peste inca un deceniu au lansat primele sisteme de "faruri adaptive", care se miscau in functie de directie. Aceste sisteme au fost imprumutate prin licentiere si de Rolls Royce, Mercedes Benz, etc. Pe langa aceste premiere, Citroen a fost unul dintre primii care tinut cont de raportul aerodinamicitate-consum-performanta. Citroen a fost mereu prezent si in lumea motorsportului, castigand mai multe titluri in decursul istoriei la raliuri.

 

 

In 1974, Citroen rupe alianta cu Fiat si se combina cu Peugeot, concern care exista si astazi si se numeste PSA. Citroen, Peugeot, Renault, Fiat sunt brandurile frantuzesti de la care marii producatori premium imprumuta motoare pentru versiunile de baza ale multor modele. Dupa lansarea modelului Citroen DS, acestia au creat brandul indepedent, DS (Different Spirit). DS (poze jos) este gama premium a producatorului si lanseaza modele diferite fata de cele din gama Citroen pentru a concura cu marii producatori, la preturi mult mai mici, exceland in tehnologie, calitate si design.

 

 

Faimosul model Citroen DS (poza jos), dar si modele DS, modele de epoca, modele de raliu, concepturi si modele noi, pot fi gasite pe site-ul nostru la diferite scari, la diferite niveluri de calitate si complexitate. Ca sa va fie mai usor, urmariti acest link: https://magazinulcolectionarului.ro/machete/auto?marca_auto=497