Stim ca multi dintre voi sunt pasionati si foarte pasionati de avioane. O parte va orientati spre cele militare, o parte spre cele de agrement, civili sau chiar din toate categoriile. Pentru ca prin modele de armata si razboi am tot adus pe parcursul timpului, am decis sa introducem un nou producator in portofoliul nostru si sa ne extindem gama de avioane si spre alte categorii.

Herpa este producatorul german de machete care ofera o gama variata de modele, insa cele mai multe sunt din categoria avioane. Herpa Wings cum este denumit departamentul pentru aeronautica, ofera avioane reproduse la scarile 1/500, 1/400, 1/200 si 1/1000. Compania a fost fondata in 1949 sub denumirea de Hergenrother und Patente in Nuremberg si avea ca obiect de activitate accesorii pentru machete de trenuri. Daca luam prefixurile celor doua denumiri si le imbinam, aflam de unde vine numele de HerPa. In 1978 au fost prezentate primele modele auto la scara 1/87, urmand ca 1980 sa primele machete de camioane. Acestea erau recunoscute pentru scara foarte mica, dar detalii si calitate foarte ridicate.

 

 

Avioanele noastre au inceput sa existe in oferta Herpa abia in 1992, cand Herpa Wings a lansat prima serie de avioane la scara 1/500 si uimeau prin detalii precum terenul de aterizare functional cu roti functionale. In 1995 semneaza pentru prima un contract cu unul dintre cei mai mari producatori de avioane, Boeing, iar in 1997 apare primul model la scara 1/200.

Am reusit sa aducem in prima faza o buna parte din modelele de avioane la diferite scari. In principiu sunt construite din metal greu sau aliaj usor si sunt foarte detaliate, cu piese functionale. Atat de detalitate incat si cele mai mici care sunt de marimea unui breloc, putem spune ca sunt impresionante. Pe viitor planuim sa extindem cat mai mult oferta de Herpa, in functie de stocurile producatorului si de ce nu, poate si machete din alte categorii ale aceluiasi producator.

Enjoy! : https://magazinulcolectionarului.ro/catalogsearch/result/?q=herpa