Chit ca esti fan, chit ca nu esti, cu siguranta te uiti dupa ele macar pentru ca fac zgomot pe strada. Daca nu te uiti numai pentru zgomot, sigur te uiti ca sa le si admiri, iar daca nu te uiti doar pentru cele doua, mai mult ca sigur iti plac sau chiar esti... motociclist. Da, incet, incet ne cizelam si adoptam mersul pe 2 roti, aici nu vorbim doar de motociclete, ci si de variante mai eco, trotinete, biciclete sau scutere. Partea buna este ca acestea sunt acum si electrice, insa parerile sunt impartite. Eu prefer sa aud motocicleta, mi se pare ca asta este o parte considerabila a farmecului ei. Desigur, nu sa urle cu tobe modificate, dar nici sa se auda ca un troilebuz sau deloc.

In alta ordine de idei, motocicletele electrice sunt pe departe de a deveni comune si datorita faptului ca nu sunt cautate dar si pretul foarte mare. Am vazut de curand un review si o astfel de motocicleta produsa de o firma foarte putin cunoscuta, trece de 20000E. In timp ce o motocicleta de viteza a unei firme foarte cunoscute, model nou, nu costa mai mult de 15000E.

Pana atunci vorbim despre cele cu motor cu combustie interna, clasice cum s-ar spune in vremurile astea de tranzitie si am pregatit cateva modele care credem ca v-ar interesa.

Ducati, un producator considerat ceva mai exclusivist pe langa restul producatorilor mai comuni printre motociclisti, vine cu o motocicleta modificata pentru circuit. Desmosedici GP cu numarul 04, a fost folosita la Moto GP 2016 si este la scara 1:24. Sigur printre voi sunt multi impatimiti ai acestui sport, chiar daca nu sunteti neaparat si motociclisti, deci acest model poate fi de interes.

2016 Ducati Desmosedici GP photo gallery ‒ spread the wings | DriveMag Riders

KTM, un alt producator foarte cunoscut in principiu pentru modelele de teren, dar care ofera si modele de strada, este disponibil pe magazinul nostru cu modelul SX450 din 2018. Branduit cu numarul 84, acesta a fost folosit in concursuri de Jeffrey Herlings.

KTM READY TO RACE SX MODEL RANGE 2018 ARRIVING IN DEALERS SOON - KTM PRESS CENTER

Kawasaki, un producator pionier in multe inovatii in lumea motocicletelor, ceva mai pentru cunoscatori si mai exclusivist pe strazi, ofera motociclete de la cele mai mici cilindree, pana la giganti de 1400 - 1500cmc, dar si cea mai puternica motocicleta de strada si de serie. Vorbim acum insa de un model mai clasic, un Ninja de 1000cmc din 2004.

 

YZF600R Forums • View topic - Whats left of the 636... anyone want a stunt bike?

 

Suzuki, un producator foarte apreciat printre motociclisti, probabil printre primele daca nu chiar primul care iti vine in minte atunci cand vorbesti de motociclete. Ce motocicleta sa-mi iau? Un GSX-R. Si, desigur, cel mai raspandit model, in toate generatiile sale, modelul de 600cmc. GSX-R 600 K1 din 2001 este pe magazinul nostru.

 

Suzuki GSX-R 750 2000 (K0) 2001 decals set - yellow/black version - Moto-Sticker.com

 

Triumph, un al producator exclusivist, pentru cunoscatori, recunoscut pentru motociclete elegante, usor de pilotat si confortabile. Se ocupa cu modele clasice reinventate, cu modele de drum lung si cu unele modele mai sportive , dar naked. Pe langa asta, unele modele au motoare de o capacitate mai mare decat majoritatea masinilor de pe strazi. Cea despre care vorbim acum, modelul Rocket este cunoscut pentru motoarele de 2200cmc. Triumph Rocket III din 2005, este pe magazinul nostru.

2005 rocket 3 off 67% - medpharmres.com

Yamaha, vitezomanul motocicletelor de pe strazi, vine cu cele mai "sageata" modele si ca forma si ca viteza si printre cele mai usoare. Chiar daca este asa pentru motociclisti, aveti grija ca si politia poate sa aiba o Yamaha si nu se stie ce se intampla Yamaha FJR 1300A, destinat politiei din America, este pe magazinul nostru cu modelul 2018.

Yamaha FJR1300A Diecast Model Motorcycle State Police 1:18 scale | Maisto

BMW. N-ai spune ca BMW face motociclete, tocmai pentru raritatea si pretul lor si design-ul distinct. Da, motocicletele BMW sunt ca masinile BMW, sunt pentru anumiti posesori, dar si pentru cei care vor o motocicleta mai speciala, iesita din tiparul acesta al producatorilor comuni. Ramanem tot la politie si vorbim despre varianta 2020 a modelului R 1200RT din California.

27 Great BMW R1200Rt 2020 Research New by BMW R1200Rt 2020 - Car Review : Car Review

Harley, Harley, Harley, Harley. Stiti clipurile alea de pe Youtube cand imita sunetul motorului pentru fiecare producator folosind numele fiecaruia. Da, nu ai cum sa nu fi auzit de Harley. Nu prea vezi Harley-uri originale, dar de producator sigur ai auzit. Prin Harley original ma refer la modele de tip chopper, Harley-ul este etalonul acestui tip de motociclete si multi spun Harley la orice chopper. Asa cum "gip" (Jeep), este folosit la masini de tip SUV, asa si Harley este folosit atunci cand vorbesti de choppere. Avem multe modele de machete reproduse dupa Harley, dar aici vorbim despre un mode clasic din 1999, numit FLHR Road King. La fel ca Triumph si Harley foloseste motoare foarte mari. Zgomotoase, tipic, confortabile, tipic, lejere la drum, tipic.

 

Harley Davidson FLHR/I Road King (1999-00) - MotorcycleSpecifications.com

 

Honda, poate printre cele mai comune motociclete de pe strazi, vine cu o gama larga de modele, cunoscut in principiu dupa modelele CBR. Un astfel de model este si pe magazinul nostru si vine din 2006, denumit CBR600 F4i.

 

Honda CBR 600 F4 2006 decals set full kit - silver/black version - Moto-Sticker.com

 

Ultimul model si producator pe care vi-l prezentam acum este Indian Motorcycle si este pe piata de 120 de ani. Un producator american care ofera modele cam pe acelasi film cu Triumph, insa ceva mai distincte si asa cum ii spune si numele pe vremuri scotea modele mai pe stilul acela indian. Indian Chief din 1935 vine sub forma de macheta la scara 1/12.

1935 Indian Chief- Steve McQueen owned. | Indian motorcycle, Indian motorbike, Indian motorcycle art