Frumoase, puternice, dotate cu armament de ultima generatie (la vremea respectiva), zgomotoase si gata de lupta, candva aceste avioane zburau pentru a apara fiecare natiune in vreme de razboi. Din fericire aceastea nu sunt in misiune, dar au fost candva, iar colectionarii abia asteapta modele noi pentru a le adauga in vitrina cu modele.

Pentru ca stim ca printre voi sunt foarte multi pasionati de astfel de machete, incercam mereu sa sa aducem modele noi sau sa suplimentam stocurile epuizate. Din nefericire nu tine mereu de noi si depindem de stocurile furnizorilor. Partea buna este ca anul acesta am reusit sa aducem modele noi de avioane si deja le-am pozat si adaugat pe site la rubrica Noutati.

 

Printre aceastea se numara:

Nakajima Ki-43 II Hayabusa, avion de lupta cu un singur motor, conceput de Hideo Itokawa pentru fortele de lupta japoneze in al 2 lea razboi mondial.

Bell P-39Q/N AirCobra, conceput in 1942 pentru fortele aeriene din SUA

Kawasaki Ki-100 Type5, construit in 1945 pentru fortele aeriene imperiale japoneze, folosit in al 2 lea razboi mondial.

Curtiss P-40 Warhawk, tot pentru fortele aeriene SUA in 1942.

Nakajima Ki-84 Hayate un alt model din seria KI din anul 1944.

Messerschmitt Me-262 A-1a este un model nemtesc, construit in 1944 cu doua motoare si este primul avion de lupta cu propulsie jet. Conceput chiar inainte de al 2 lea razboi mondial.

Mitsubishi Ki-21 Sally este un avion japonez bombardier din al 2 lea razboi mondial care si-a inceput "cariera" in Razboiul japonez Second Sino si la inceputul razboiului Pacific. Este un avion cu doua motoare cu elice.

Republic P-47D THUNDERBOLT a fost un avion din al doilea razboi mondial cu o elice produs de Statele Unite din 1941 pana 1945. Principalul armament din dotare erau 8 mitraliere de calibru 50 si putea cara rachete de 5 inch sau chiar si bomba de pana la 1100kg. Cand era full cu toate din dotare, P-47 cantarea 8 tone.

Fiat G.55 Centauro Italia din 1943, avea un singur motor si un singur loc, folosit de Regia Aeronautica intre 1943-1945 si a fost construit de Fiat in Turin. A fost cel mai bun avion produs in Italia in timpul celui de-al 2 lea razboi mondial.

Douglas SBD-3 DAUNTLESS este un avion american bombardier folosit pentru coborare, construit din 1940-1944 de Douglas Aircraft. Acesta era folosit ca escorta pentru nave si putea trage de la departare.

 

 

Toate cele de mai sus si multe alte modele pot fi gasite la rubrica Noutati de pe site-ul nostru. Majoritatea sunt construite din metal cu elemente din plastic, vin cu mici elemente demontate pe care trebuie sa le montati voi, plus stativul de expunere. Escadrila de avioane va asteapta in showroom-ul nostru din Bucuresti sau pe site cu poze foarte detaliate si detalii despre fiecare model in parte in descrierea produsului.