Stim cu totii camioanele Roman de la Brasov, dar si compania dupa care s-au construit aceste camioane, MAN

MAN are inceputurile de prin anii 1750, urmand ca abia in 1898 toate companiile care contribuiau la acest brand sa formeze Maschinenfabrik Augsburg Nurnberg AG sau pe scurt: MAN. Pana in anul 1913, MAN a ajuns de la 400 de angajati, la 12000, dezvoltand de-alungul anilor numeroase inovatii in tehnologia de locomotie, propulsie si fabricarea otelului.

Rudolf Diesel a creat un motor diesel care urma sa ajute compania MAN mai departe. In 1921, MAN a fost preluat de alte institutii ceea ce i-a adus o crestere de 52000 de angajati. A urmat o perioada cand a produs si tractoare, decizie luata datorita cererii foarte mari din estul Germaniei. Ca in cazul oricarui producator de autovehicule din timpul razboiului si MAN a fost nevoit sa produca utilaje de armata, astfel au construit motoare diesel pentru submarine, tancuri, cilindri pentru proiectile, etc. MAN a produs si armament si a devenit o tinta clara pentru bombardamente in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

 

 

Din nou, ca toti ceilalti producatori, MAN a trecut cu greu de perioada post razboi, cand toti se chinuiau sa ramana pe linia de plutire. Norocul a fost ca nu s-au lasat invinsi de criza, iar abia in 1986 au reusit sa creeze compania sub forma in care exista in prezent: MAN AG. Dupa anii 2000, MAN a fost preluat de Volkwagen si a ajuns in forma pe care o stim in prezent.

De curand am reusit sa aducem in magazinul nostru mai multe colectii de la producatoru de machete New Ray. Printre acestea exista si o varietate de modele din camioanele MAN. Clasicul model MAN, dupa care a fost construit si modelul Roman Diesel, se poate comanda in mai multe variante: platforma remorcare, macara, masina de pompieri, masina de pompieri cu autoscara, masina de gunoi, platfoma auto, camion carosat, plug de zapada, etc. Machetele sunt reproduse la scara 1:43 si au toate accesoriile functionale.

 

 

Pentru mai multe detalii si modele de la producatorul MAN, puteti accesa urmatorul link: https://magazinulcolectionarului.ro/machete/machete-camioane?marca_auto=489