In principiu si un model basic primeste o versiune de performanta sau versiuni sport, insa acum vorbim despre un model care in varianta standard este un model de performanta. Este vorba de modelul Mercedes Benz AMG GT, modelul construit in exclusivitate de AMG si este vazut ca un succesor pentru SLS AMG, care la randul sau este succesorul faimosului 300SL Gullwing (imaigne jos). AMG GT cunoscut si sub codul de C190 este un grand tourer asa cum a fost si BMW Seria 6 si a fost lansat initial in 2014. Este a doua masina construita exclusiv de AMG si a primit numeroase variante si mai performante. Performanta aduce performanta si mereu se cauta depasirea cele initiale.

 

 

Acesta a fost prezentat cu uun motro de 4.0 V8 cu doua turbine si aproximativ 460cp, iar varianta GT S cu peste 500cp. Acesta are o forma aerodinamica cu aceeasi silueta cu capota lunga si spatele scurt, iar in 2017 a primit primul facelift. Odata cu faceliftul fiecare versiune a primit cate 10KW in plus la capitolul putere. Aceasta putere putea fi transmisa catre motor printr-o cutie AMG Speedshift cu 7 viteze si dublu ambreiaj, iar acceleratia se facea de la 0 la 100km/h in aproximativ 3 secunde. La putin timp dupa lansare, AMG a anuntat o versiune si mai performanta, AMG GT R cu 585cp, dar si o versiune Black Series cu peste 700cp, acesta fiind construit pe caroserie cu 4 usi (imagine jos). Ne oprim aici din discutia despre modelele "standard" pentru ca nu sunt cele mai nervoase dintre ele.

 

 

In martie 2015, Mercedes AMG a construit o varianta destinata motorsportului, modelul de curse AMG GT3. Acesta primeste o motorizare de 6.2 litri V8 aspirata natural si este construita din fibra de carbon. Astfel, modelul de curse ajunge la o greutate de 1300kg. Asa cum stim, masinile de curse primesc un widebody distinct pentru a lati puntile si astfel capatand o stabilitate mai buna. Modelul GT3 poate atinge o viteza de 332km/h, avand o putere de 550cp dintr-o cutie secventiala cu 6 viteze. Acest model a primit si faceliftul de la modelul standard, insa situatia se schimba din nou la capitolul aspect. Modelul AMG GT3 are un pret de aproximativ 400000E si s-a vandut in putin peste 130 de exemplare.

 

 

Binecunoscutul producator de machete Paragon care se ocupa de modelele Mercedes Benz, a reprodus un exemplar al modelului nonfacelift la scara 1/18. Acesta este branduit cu sponsori si echipa AKKA ASP si a fost pusa pe circuit la competitia 24H SPA din Belgia cu numarul de concurs #90. Echipajul care a pilotat modelul in aceasta competitie, a fost Marciello, Meadows si Mortara.

Mercedes Benz AMG GT3 / AKKA ASP Team poate fi comandat de aici: https://magazinulcolectionarului.ro/mercedes-benz-amg-gt3-akka-asp-team-24h-spa-macheta-auto-scara-1-18-albastru-inchis-window-box-paragon

Mercedes-Benz AMG GT3, AKKA ASP Team - 24h Spa, macheta auto scara 1:18, albastru inchis, window box, Paragon